6 Aug 2007

Rubisa mangsa kejutan MyStarz

MyStarz semalam buat julung kalinya melakukan kejutan dengan menyingkirkan dua peserta sekaligus. Nasib tidak menyebelahi Rubisa dan Russel bila nama mereka diumumkan sebagai dua peserta yang tersingkir pada konsert minggu ini...hmmm!

Rachel = Hurt

Good vocal delivery dan penghayatan yang bagus. Mungkin pengkririk terutama Siti Hajar sukar menerima kenyataan remaja 13 tahun sedang mendendangkan lagu ini, maka keluarlah komen "lagu ini terlalu matang untuk anda" (macam tiada idea sudah apa mau cakap). Why can't Puan Siti just close her eyes (but not her ears) and ignore the singer's age. I'm sure she's gonna say..."This is a big song but you did it well...good pitching...not much mistake! Wonderful!"

Rubisa - Engkau Laksana Bulan


A slightly weak pitch at the tune "...Diriku!". A good song but to me doesn't quite fit with her vocal tone and singing style

2 comments:

scias said...

Fulamakk...Hurt by Christina Aguilera..one of my favourites!

Berdiri bulu2 roma sia dengar Rachel nyanyi :) budak ni berpotensi besar!

Cuma satu..grooming x sesuai dgn umur dia..rambut tidak kena makeup pun tidak kena..sabotaj ka? hehehe

Pasal siti hajar's comment..dia mungkin susah terima kenyataan yg rachel really can sing :) Sia malas mo komen lebih2 nanti kena 'ban' pulak hehehe

dBOSfm said...

Hebatkan!

Ya grooming dia macam terlalu matured kan?. Tu rambut macam keras (kejung) betul. Ntah brapa tin spray durang guna. Dia punya blushingpun mcm over..nampak cengkung muka dia...hmmm