30 Jul 2008

Sekitar Pesta Gambus

Pesta Gambus Sabah telah berlangsung di Sipitang dari 25 - 27 Julai baru-baru ini. Seperti yang dilaporkan dalam berita di bawah pesta tahunan tersebut tetap meriah walaupun tanpa kehadiran artis-artis ternama...:)



Pencabar Fauziah Gambus?



Mari cipta lagu Jagung

lagu ciptaan saya...

Tajuk lagu: Apa Kah Dia?

Buka kulit....nampak bulunya
Buka bulunya...nampak bijinya
Buka biji...nampak pula batangnya
Sedap rasanya...terliur aja dibuatnya...apa kah dia?

Lirik : dB
Muzik : dB
Penyanyi cadangan: Boboi

kalau menang saya belanja kamu makan jagung sana restoran berpusing-pusing tingkat 18 Yayasan Sabah.

29 Jul 2008

Avicraft - syarikat penerbitan tempatan

Video durang ni mesti tahap kualiti National Geography mengkali ni kan, tidak sabar mau tengok tayangan di NG channel.

Visit their website at www.avicraft.com.my

28 Jul 2008

Mark - serius jadi penyanyi


This fellow seems to have all the right 'package' to create a niche of his own in the entertainment scene...:). Wish him luck!

24 Jul 2008

Stacy - Bakal menggenggam diploma

Stacy harap tawaran biasiswa untuknya tidak dipertikaikan

24-07-2008 11:59:50 AM
Oleh SITI AZIRA ABD AZIZ

BAGAI bulan jatuh ke riba, begitulah yang dirasai oleh juara Akademi Fantasia musim keenam (AF6) Stracie Angie Anam atau Stacy apabila dia ditawarkan melanjutkan pelajaran di Universiti Teknologi Kreatif Limkokwing (Malaysia) pada bulan Februari tahun depan. Stacy sendiri telah dibawa berjumpa dengan Presiden universiti swasta itu, Tan Sri Lim Kok Wing setelah dimaklumkan oleh pengurusan syarikat rakamannya, Maestro Talent & Management (Maestro) pada awal bulan ini. Kata Stacy, dia bakal menerima biasiswa penuh daripada universiti swasta itu sepanjang tempoh pembelajarannya di sana.

"Saya merasa sangat bersyukur kerana diberi peluang untuk melanjutkan pelajaran. Setelah pergi ke universiti tersebut, saya diberi pilihan untuk memilih kursus yang ada. Jadi, saya telah memilih untuk mengikuti kursus Diploma Sound and Music kerana saya tidak mempunyai asas dalam kursus-kursus lain," ujar penyanyi lagu Aku Stacy ini.

Di sebalik kegembiraan itu, ada segelintir pihak yang turut mempersoalkan tawaran yang diberikan kepada Stacy apatah lagi dia belum pun menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan mana mungkin seseorang itu menyambung pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi tanpa SPM.

"Memang ikutkan saya tak layak namun pihak universiti tersebut membenarkan saya belajar di situ tanpa SPM.

"Saya pun tidak akan melepaskan peluang ini kerana bukan senang untuk mendapat tawaran seperti ini," tutur anak kelahiran Kota Kinabalu, Sabah ini.

Tambah anak kelima daripada enam beradik itu, dia berharap semua orang dapat menerima keputusannya untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang muzik meskipun tanpa berbekalkan SPM.

"Harap-harap orang boleh terima keputusan saya walaupun mungkin ramai yang tidak setuju. Memang dari dulu lagi saya bercita-cita hendak belajar. Jadi, sekarang orang sudah tawarkan saya untuk sambung belajar, takkan saya nak tolak," kata penyanyi berusia 18 tahun itu lagi.

Selepas hampir dua bulan AF6 berlalu, Stacy kini dalam perjalanan merakam lagu untuk album baru.

"Sekarang, saya juga banyak mengikuti show yang diatur oleh Maestro. Selain itu, saya baru selesai menjayakan iklan komersial TV, BOH bersama naib juara AF6, Riz pada minggu lalu.

"Saya turut merakamkan single terbaru, Rasa-Rasa Cinta ciptaan Ajai yang akan keluar dalam masa terdekat ini. Lagu ini akan dijadikan sebagai lagu runut bunyi filem Sayang, You Can Dance.

"Album kompilasi saya juga sudah berada di pasaran sejak beberapa hari lalu. Jadi, para peminat boleh mendapatkan album tersebut sekarang!," akhiri Stacy yang kini berada di Melaka untuk menjayakan rakaman Konsert Reunion AF6 dan Gempak Selebriti Astro pada hujung minggu ini.


dBOS: Tu dia...terus lompat ke Diploma Sound and Music (alamak..terlebih sudah). I think this is by far the best and precious gift ever given to any juara AF. Kalau dapat belajar Performing Arts lagi malatup. So lucky for her! Satu Tuavon lah dia bawa pi Sunway Lagoon ni nanti..hehe!

Album Bosan

Macam best siot ja promosi album ni kan...."Album karaoke paling unik di dunia ?!" dia bilang (tapi diikuti dengan tanda 'question mark'...hehe).

SMS - Dua produk terbaru

Trouble at KKIA

Have you been to KKIA lately? As most of us aware, it is currently under heavy constructions for the new terminal. I purposely stay away from the area because it's so messy. Lagipun aku nikan set-set yang landing di Terminal 2 (oops!). Akisahnya, sayapun diarah attend emergency meeting in Labuan this morning (Air Asia doesn't fly to Labuan). Sudahlah kelam kabut beli tiket yesterday (arahan datang mengejut yesterday) lagilah kelam kabut this morning. Flight schedule is 7.20 a.m which means I've to check in by 6:35 am (boarding time is 6:50 am). Since I'm on a return trip (back to KK at 12 noon), I decided to drive and just leave my car at the airport. I left home at 6:10 and reached the airport just before 6:30 am (ahh perfect...talking about time management...kunun). Sekali cuba cari tempat parking, punyalah nightmare. The layout was totally different than before (I didn't expect this). Aikk! mana sudah tu booth tempat ambil parking ticket?...*LOL* cari punya cari (ikut arahan anak panah) terkeluar ke jalan besar....oops!. Sudahlah main highway time tu rush hour (those cars from Putatan won't give way to you)...main berani mati ja lah. Second attempt to find the booth also failed...terkeluar lagi ke highway for the second time. Checking on the time, it's 6:48 am...alamak! (panick button). Last-last parking ja mana-mana tempat boleh parking. Orang lain parking menghala ke utara aku parking menghala ke selatan (lantaklah! kena saman...kena samanlah). 6.55 am...terus pecut ke check in counter (lupa pula rekod timing...silap-silap pecah rekod dunia 100 m..hehe). Luckily when I returned this afternoon, no saman....and most importantly FOC...hehe! The moral of the story...next time arrive as early as possible or get a driver!

...talking about being busy lately (kunun), these are CDs I bought since two weeks ago but still have no time to listen. Mau review-review bah kunun tapi tiada masa.



Tu dia masih berbalut plastik...

23 Jul 2008

Yagaii - Peserta bengkel praktik kemahiran


22 Jul 2008

Stacy - Album kompilasi konsert

Album The Best of Stacy yang menampilkan sebelas lagu-lagu yang didendangkannya semasa konsert mingguan AF6 kini berada di pasaran. Lagu pada konsert minggu kelima tiada pula dalam senarai (mungkin ada sebab-sebab tertentu)

Harap-harap masih mampu laris, memandangkan lagu-lagu beliau kini boleh didapati di mana-mana...internet, dalam handphone budak-budak sekolah (lagu-lagu dari konsert pertama sampai final),mp3 player etc (hmmm).

21 Jul 2008

Fredo - Promosi album solo pertama

Atukk...Sumandak Check Tekanan Darah...betul-betul pula kena kasi masuk ni tajuk...hehe

Linda - Sedih, pilu dan terkilan

Deepest condolences to Linda and her family.

18 Jul 2008

Gidik - Cipta lagu sejak darjah empat


Tu dia! Hebat kan kecil-kecil sudah pandai cipta lagu. Masa darjah empat apa kamu buat? Pi curi mangga?...*LOL*

Harga minyak naik? Jangan susah ada solution...:)

YeeeeHAAA!

Boleh naik bukit kah ni?

17 Jul 2008

Ekin - Jadi duta produk

Lama juga tidak mendengar khabar Ekin AF3. Dikhabarkan beliau dilantik sebagai duta produk Sendayu Tinggi dan syarikut biskut My Bis (mm..biskut pun biskutlah!)

Dalam sibuk-sibuk jadi duta produk, terselit pula kisah dia ni botakkan kepala!

Bakal pemain Manchester City

*LOL*...Manchester City nggak usah gusar, kalau Ronaldinho memilih untuk bermain dengan AC Milan (confirm sudah kan?) ni ada seorang lagi Ronaldinho yang bersedia untuk bermain...ongkosnya enggak mahal pak! Cuma 3 juta rupiah!

Waduh mas! kamu lebih ganteng dari yang asli!

16 Jul 2008

Debat 50 sen

Saksikanlah debat "50 sen" antara DSAI dan Menteri Penerangan Malaysia. Tiada pula keputusan siapa yang menang. The fact is turun 50 sen kah, harga minyak RM 2.20 tetap tinggi dari harga sebelumnya. This is something unavoidable. To me lah...it's not a bad idea juga ikut style Singapore baru-baru ini, bila harga minyak global turun...durang pun kasi turun 5 sen seliter serta-merta padahal baru umumkan kenaikan 4 sen 3 -4 hari sebelumnya.

Just visit MalaysiaKini youtube for the rest of the video

Sekolah muzik D'Angels

Terletak di Donggongon, kalau tidak silap ini merupakan sekolah muzik kedua di Donggongon selain daripada sekolah muzik yang dikendalikan oleh Pusakag Music.

If you are so passionate about music (including singing) it's not a bad idea to equip yourself with musical knowledge (at least you know how to read the musical notation).

Will The Real Sultan Please Stand Up

Durang ni kan, asyik-asyik mau ungkit cerita lama kononnya Sabah masih durang punya dan terus-terusan berangan. Mentang-mentanglah Sabah is so prosperous nowadays (compared to their place lah). These fellows must have cursed their ancestors so much for being so stupid...:). Ada mengkali yang hentak-hentak kepala di lantai sambil cakap "kenapalah nenek moyang aku bodoh sangat serah Sabah sama British!". I read somewhere, kalau betul pun claim durang ni, it's not going to involve the whole Sabah, but just part of the east coast. Entah-entah area Sandakan saja (habislah orang Sandakan...hehe). Because the word 'Sandakan' itself means something like 'pajakan', 'sewa'.:). The point here, this group should settle their family feud first, otherwise they shouldn't berangan menggapai bintang.

15 Jul 2008

Terry Peter - Giat buat promosi

BERBEKALKAN semangat kental dalam mengetengahkan bakat menerusi muzik genre R&B pop yang diperjuangkannya, penyanyi tempatan Terry Peter terus mencari ruang untuk memperkenalkan album sulungnya, Melting Pot. Terbaru, penyanyi ini membuat kemunculan istimewa di Eclipse Bar and Cafe di Donggongon Penampang, malam Sabtu lepas.

"Ini adalah usaha berterusan saya untuk terus mempromosi alburn Melting Pot. Setakat ini jualan album itu sangat memberangsangkan walaupun baru beberapa bulan berada di pasaran.Album ini adalah satu pelaburan besar dan saya akan pastikan ianya berjaya di pasaran.Saya sebenarnya agak kesuntukan masa kerana perlu kembali ke Norway hujung tahun ini," kata Terry selepas selesai membuat persembahan pertama daripada dua.

"Sambutan terhadap lagu-lagu saya juga sangat bagus khususnya lagu Come Dance Like Me yang sudah beberapa minggu menjuarai Carta Lagu Inggeris Tempatan di Sabah Vfm," katanya.Berlangsung dalam suasana santai, persembahan 20 buah lagu oleh penyanyi itu sangat menghiburkan dengan iringan muzik akustik oleh kumpulan The Band yang dianggotai Ghazali, Amanda, Suparman dan Fairuz.Antara lagu yang dinyanyikannya ialah Kagazat Ginavoku, OTU, dan lagu hitsnya, Come Dance Like Me. Rakan artis yang hadir memberi sokongan ter-masuklah Ji (Jiaja).


Sumber: Hiburan Daily Express


And the new Miss Universe 2008, Venezuela's Dayana Mendoza..

According to the scientific way of determining beauty (for both female and male), the person must have a very symmetrical facial structure. It means your left and right face must be similar (symmetrical). When you smile, for instance, your lips must be equally dragged two inches to both left and right...(kekek). Yupp...scientifically they use nothing but measurement. And talking about symmetric, I think this lady has it all...:). Bah pi lah check muka kamu simetrik kah tidak, jan lupa pakai pembaris.


video

Apa dia bilang? Cannot live without panties?..hehe. Does anyone live without panties? Ops?

And here she is with...ermm panties of course

video

A bit frustrated though, Astro didn't telecast live the Miss Universe pageant this year...errggh!

Click here for similar video of other contestants

JIAJA - Ji enggan ulas

TIDAK lama dulu, Hiburan Ekspres menyiarkan kenyataan anggota kumpulan Jiaja, Naza, yang menarik diri daripada kumpulan juara Blast Off 2006 itu dengan alasan kumpulan berkenaan sudah hilang fokus. Kesibukan anggota lain kumpulan itu tidak mcmungkinkan temuramah dibuat bagi mendapatkan ulasan mereka. Namun, ketika nadir menonton persemba-hah penyanyi Terry Peter di Eclipse Bar and Cafe di Pekan Donggongon, Penampang, malam Sabtu lalu, penulis bertemu dengan Ji, pemain gitar kumpulan Jiaja. Bagaimanapun, ketika diminta mengulas kenyataan Naza, Ji agak keberatan.


"Saya boleh tunjukkan apa sebenarnya yang membuatkan saya sibuk," katanya dengan ramah. Menurut sumber, Ji sibuk dengan perniagaan yang diusahakannya di kawasan Asia City, Kota Kinabalu selain mengajar di sebuah sekolah muzik. "Penting untuk abang lihat tempat itu supaya abang faham apa sebenarnya yang berlaku kepada kumpulan Jiaja," pintanya. Ji juga enggan memberi jawapan pasti sama ada Naza sudah meninggalkan Jiaja.Tapi tidak lama kemudian dia berkata, "Saya harap dia akan kembali bersama kami untuk gig di Dewan Kian Kok pada 19 Julai ini dan satu lagi persembahan yang dijadualkan bulan depan membabitkan kumpulan muzik Butterfingers."

Sumber Hiburan Daily Express

14 Jul 2008

Stacy - Enjoy sakan di Gold Coast


Linda - Penuhi impian...

...merakam album Kadazandusun

And here are videos on some recent happenings in town

The soft-opening of 1Borneo

The soft opening of IBorneo on the 8th June 2008. A celebrity who looks like Linda (dia lah bah tu kan), appears on stage at minute 2:34. In the meantime Infinatez's Sayang Kinabalu was played as background song at minute 7:32 on the video.

The Air Supply concert

An audience secretly made an attempt to record the Air Supply singing Goodbye during their concert in Kota Kinabalu recently (nice try dude!..:)). Anyway he/she managed to record, in normal angle, the second last song of their performance(when the security personnel were too tired to enforce the no recording rule...hehe). Click here for some related videos

12 Jul 2008

Betcy - bakal bergelar guru vokal

kalahlah Syafinaz ni nanti...hehe

Ben Simon - Warisi bakat besar ayah



Datuk Nicol David

Mendapat gelaran Datuk pada usia 25 tahun.
(She truly deserves it). Is she the youngest to receive the title?

11 Jul 2008

Mari senyum-senyum

Sekarang ni kan sibuk dengan operasi menangkap pendatang haram untuk dihantar balik ke negara asal. Dikhabarkan ramai pendatang haram gembira dan ternanti-nanti dengan operasi ini sebab dapat pulang free! Perjalanan ditanggung sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia (untungnya jadi pendatang haram di Sabah). So sampai di negara asal, mereka akan mendapat dokumen sah untuk kembali ke sini. Bila dokumen sah telah luput mereka kembali menjadi pendatang haram dan menanti operasi menghantar pulang berikutnya! So berbaloikah kerajaan buat semua ini? duit siapa yang dipakai? Siapakah sebenarnya yang ditolong? (alamak terlebih sudah!...bunyi ala-ala pembangkang pula!). Pening! Pening! bagus lagi tengok katun.


Hehe...adakah 'kanto' pun tu budak ikut..:D

Mmm..yang versi orang cerita saya itu om (kunun di Tawau) menyanyi lagu "Kiiiiristiina..."..:)terus kena suruh naik lori

Wilson - Album laris



Bah cepat kamurang pergi beli, selagi stok masih ada..:)

Kisah kepala manusia berwajah haiwan

Hysteria grips students at apartment

Kota Kinabalu: Several Filipino students turned hysterical Tuesday night, claiming to have seen a bodyless apparition at an apartment in Sembulan. The students, all from Mindanao, started screaming and shouting that they had seen a "human head with an animal face", housemates said. The first was a girl who returned home after 6pm.

"She started screaming uncontrollably, saying she had seen a floating head," said one of the friends, who are students of a college here.

Friends eventually managed to calm her down after minutes of trying. However, at about 10pm, four more students including a man, suffered the attacks again, also screaming to have seen a similar thing.

About five to six people had to hold each one of them down, as they were shaking and screaming uncontrollably and were calmed down at about 1am. The attacks did not stop there, with three more students going hysterical between 10am and noon on Wednesday. An imam was called to conduct prayers.

Several residents who had stayed at the apartments which is located near a cemetery, claimed that a similar occurrence took place in the past at another block but that it lasted only for a while.

Fellow students offering prayers to those affected

Yai! Seramnya! Ni mesti di Grace Ville apartment Sembulan ni kan? Mungkin blok yang paling dekat dengan tu kuburan. Tapi apa kurangnya pondok security guard tu, kebih kurang 20 - 30 meter saja dari kuburan. (Ni hantu pun satu saya suruh pi kacau tu pelarian pilipin yang masuk secara haram dia pi kacau pula student)

9 Jul 2008

Che'Nelle - Main Tekan Tekan

:)...Actually i'm talking about her Malay version of "I Fell In Love With The DJ" entitled "DJ Yang Ku Puja" featuring Burn AF1 (ehemm..ambil kesempatan lah si Burn ni kan!). For the ardent fans of XFresh - FM (I happen to be one of them..:)) you must be familiar with this song. The first time I heard it, I was like "apa dia cakap ni?" I can only catch some words like "ku temui DJ" and err.."main tekan-tekan"!

Here's the full lyrics, in case you're wondering what's been saying (I wonder how long they took to come up with this lyrics...10 minutes? 20?...very the street/pasar sound kan..hehe). Take a listen to the song on radioblog (Malay1 playlist)

DJ Yang Ku Puja

(Chenelle)

Chenelle, Aha Aha Burn!!
Dj yg ku puja!!
Hey, Chenelle segan la!!

Chenelle ada cerita untuk semua..

(Burn)

cerita ku.. DJ yg kau suka!! Ahaks!!

(Chenelle)

utk aweks!!, gadis gadis!!..

(Burn)

Yes!! jangan jeles.. aku yg dapat.. penat tau ckp hari hari..

(Chenelle)

Ku Temui Dj, Dj.. usha dia ckp hari hari.. dengar suaranya buat ku ooh ooh ooh!!
Ku Temui Dj, Dj.. lihat dia main tekan tekan.. tiba tiba hatiku dag dig dug!!

(Burn)

Langkah pertama dia ke konti.. ku terpegun awek chun mana!!
Pandang ke kiri dan ke kanan.. tak caya dia cari ku!!
dia senyum senget dkt aku.. nasib baik tak jatuh!! malu aku!!
dia berlari ke arah ku - serius!!
Nasib baik awekku tak ada!!

Kau Temui Dj, Dj.. usha aku ckp hari hari.. dengar suaraku buat mu ooh ooh ooh!!
Kau Temui Dj, Dj.. tgk aku main tekan tekan.. tiba tiba hatimu dag dig dug!!

(Chenelle)

Bila ku tenung Dj macho ku!!
Ku dekatinya sambil tersenyum!!
Tak sangka dia layan aku!!
Aku jatuh cinta pandangan pertama.. Kaku ku melihat gelagatnya!!

Ku cuba menarik perhatiannya, tp dia buat tak layan!!
penuh fokus buat kerja.. awwww! lagi terpikat padanya!!

Ku Temui Dj, Dj.. usha dia ckp hari hari.. dengar suaranya buat ku ooh ooh ooh!!
Ku Temui Dj, Dj.. lihat dia main tekan tekan.. tiba tiba hatiku dag dig dug!!

(Chenelle or Burn)

Ku Temui Dj, Dj.. usha dia ckp hari hari.. dengar suaranya buat ku ooh ooh ooh!!
Ku Temui Dj, Dj.. lihat dia main tekan tekan.. tiba tiba hatiku dag dig dug!!

Eh eh, tak habis cerita lagi ni.. muncul plak awek Burn entah dari mana.. Alamak!!
Dia usha ku macam nak telan.. Burn cakap, sumpah sayang tak ada apa apa!!
Tapi aku cuak, tercari cari alasan sesuai.. apa lagi, guna alasan skema la..
'Datang bagi CD je sayang'..

Ku Temui Dj, Dj.. usha dia ckp hari hari.. dengar suaranya buat ku ooh ooh ooh!!
Ku Temui Dj, Dj.. lihat dia main tekan tekan.. tiba tiba hatiku dag dig dug!!

Terima kasih hantar CD(Burn), Tapi Burn!!(Chenelle)
Ya Saya(Burn)..
Tapi, Dj ku, Mr. Burn.. buat hatiku dag dig dug!! or Ooh ooh ooh!!..
(The end)

*Errmm...what is "usha"?...does anyone know?

Album 'Boleh Bah Kalau Kau!"



Or is the spelling 'Boleh' should be 'Buli'..:)

Sumandak hilang

Jangan silap aah! Ni bukan berita album baru (walaupun posing tu sumandak ala-ala untuk cover album). Tapi berita seorang sumandak hilang dan dirayu pulang (adalah lagu bertajuk "Sumandak Hilang" ni nanti).


*ni mesti mau cari sampai dapat ni!*

7 Jul 2008

Malaysia ku yang kucar-kacir

Apa sudah jadi dengan negara ku yang tercinta semakin kecoh dan huru-hara. Harap-haraplah sementara saja kan!. Mula-mula tuduhan liwat...lepas tu tuduhan Najib jadi dalang di sebalik pembunuhan model Mongolia. After that si Bala the private investigator hilang selepas membuat statutory declaration....not enough with all that ada pula rocker yang tidak popular buat aksi londeh seluar...arrgh!

Aksi Alak penyanyi kumpulan Carburettor Dung
menyanyikan lagu bertajuk "Mari Menyanyi JILAT" (dahsyat juga tajuk ni?)
ketika Perhimpunan Gabungan Memprotes Kenaikan Harga Minyak (Protes)
di Stadium Kelana Jaya petang semalam...Eat Your heart out Faizal Tahir!...kekeke

Selanjutnya

Kecoh penyanyi tunjuk punggung

IBorneo vs Mid Valley Mega Mall

I killed some spare time yesterday by visiting 1Borneo. It's my first time being there since it's soft opening on the 8th June. Upon stepping into the mall, I was like...huh!....hang on a second, this place looks too familiar. I thought I was here last week? Hmm...no wonder, it's exactly the same as KL's Mid Valley Mega Mall. The (indoor) layout design is very similar (the south, central and north artrium/court). Not too sure about their sizes though. And out of all the glamorous shops (glamor ker?), the made-in-Japan store Daiso is the most crowded one (as if the main attraction). Aiyo! All items are sold for RM 5! Including a box of tooth pick...hehe!

'Cute' is probably the best word to describe all items displayed here



Malvin Kalbin - Juara Sugandoi 2008

Jemputlah berkenalan dengan beliau...


Oh dia pernah bergambar dengan Faizal Tahir pula...:)

Persembahan Malvin di Pesta Kaamatan Hongkod Mei lepas...

4 Jul 2008

Infinatez - Bakal nyanyi lagu Kadazandusun

Kan Defoo?!

Alaa...kamu nyanyi ja lagu si Jestie tu..."Kosorou Kopo..." kasi R and B.

3 Jul 2008

Adam didik 'Budak Ada Disiplin'


Adam bakal mendidik seterusnya menerbitkan album kumpulan dari Sabah yang menggelarkan diri mereka B.A.D (Budak Ada Disiplin) Boyz (dianggotai Leo, Dale, Lian dan Yandi). Ngam lah tu, saya sokong habis. Kita seharusnya memberi kepercayaan kepada bakat dari tempat asal sendiri. Dengan cara ini sedikit sebanyak kita bukan saja berkongsi kejayaan malah dapat membantu mengembangkan bakat-bakat terpendam dari sini agar dapat sama-sama mengecapi nikmat pembangunan industri seni tanahair. This is what a successful talent from here should do...tidak lupa daratan orang bilang...:). In fact he's been using back up dancers from here kan! (Respek!). Mungkin beliau ada menyimpan niat sebelum ini ..."kalau saya berjaya selepas AF saya akan bantu bakat-bakat dari Sabah!". Dengan hati yang murni dan niat yang suci serta tulus ikhlas, nescaya Tuhan akan sentiasa murahkan rezeki...macam si Adam. (Alamak! terlebih sudah...terberkhutbah pula..:D)...

All the best to his third album, Adam 3, released on the 27 June (tu dia...tiga album dalam masa empat tahun!:o).

Stacy - Ke Gold Coast

Bye! I ke Gold Coast...a'ah Australia!
Alamak! Terlebih sudah!

More pics and stories here

Atama - Berbicara album kedua


2 Jul 2008

Rey - Wakili negara


Jangan Main Belakang - a new season..:)

LOL...everybody must be very busy and attentively following the news on Datuk Seri Anwar (DSAI). Who can avoid it..:). It's like the new season of a popular drama series entitled "Jangan Main Belakang" starring DSAI, screened ten years ago.

Yang membuat saya tertanya-tanya (dan mungkin juga seluruh Malaysia) semasa mula-mula terserempak dengan berita ini ialah latarbelakang atau kredibilti Saiful Bukhari, individu yang menjadi 'mangsa' kejadian. There are lots of pictures and stories about him on the net and I found this interesting
blog site by one of his campus mates (err...unfortunately the blog has now switched to 'protected' unlike yesterday when it was still open to public). Anyway, artikel dalam blog ini sedikit sebanyak mengimbas kehidupan beliau di kampus (sebelum dihentikan kerana CGPA terlalu rendah). Beliau dikatakan aktif bergiat dalam kampus politik dan diistilahkan sebagai 'musang', gila kuasa dan gila publisiti atau lebih kurang juga mengkali gila populariti...oops! (beliau hanya menjawat jawatan sebagai Timbalan Presiden tapi memperkenalkan diri sebagai Presiden). So basically an individual like this will do anything to let the world know that he is exist.


The next question is, 'is the 'liwat' thing really took place?'. Kalau betul pun, from his physical look he can always protect, defense and fight against such thing from happening to him. 'Where is the will, there is a way'. It's either fight hard against your opponent (biarlah aku mati mempertahankan diri daripada diliwati!) or run and hide yourself in another room (well I'm sure the condo unit has another room or bathroom where you can hide yourself). Lainlah kalau DSAI masa tu sedang mengacukan pistol (err...I mean the real pistol! yang ada peluru...peluru besi) But then I came across this statement by Saiful's uncle

[quote]Ayah saudara Saiful, yang enggan dikenali berkata, Saiful hampir mengambil jalan pintas untuk membunuh diri kerana dia sedar apa yang dilakukannya adalah satu dosa besar.[/quote]

The line "...dia sedar apa yang dilakukannya..." gives me the impression that there was the element of consent here, suka sama suka. So sudah sedar baru menyesal..."alamak terlebih sudah! I just made a big sin...I am sinful!". Instead of just sembahyang taubat (if he does it lah) he went on to make a police report!...:)

I'm looking forward to read a court conversation like this:

Peguam DSAI: Ada dia acukan pistol atau pisau pada awak semasa kejadian?
Mangsa: Tak ada
Peguam DSAI: Kenapa awak tak mempertahankan diri, awak nikan nampak gagah boleh mempertahankan diri...ker atau awak memang rela, nak sangat!
Peguam mangsa: OBJECTION!


:)

1 Jul 2008

Prince of North Borneo..:)

Daulat Tuanku!

Teringat pula, ada seorang kawan ni yang sumbing (cleft lip). Bila dia sebut "Ampun Tuan Ku" lain pula bunyi... "Hampud Tuan Ku, beribu-ribu Hampud"..opps!. Nanti saya suruh dia pergi mengadap sultan kita ni...hehe

Ghostly airport.

This is the Alor Star airport. It was so silent, nothing like any other airports of its standard. We arrived there at around 6:40 am, to catch the 8:35 am flight to LCCT (last Sunday) and keep asking "huh! mana orang ni?"
Ghostly...hehe

Hello! Is there anyone in here?

*And after I posed a complaint to Streamyx yesterday, the service is back to normal this morning...:)

PERTISA - Sambutan Kaamatan 2008