28 Jul 2010

Penyanyi Baru...J.Ko

Sikit lagi jadi J.Lo bunyi nama dia...



Penampilan buleh tahan...cover album pun boleh tahan :=)

A second come back?



Kelakarbah bila dia bergurau..'maybe a second comeback'..hehe..as if the first attempt to comeback was neglected..oops!

23 Jul 2010

What! Artis Pungut?

Sampainya hati VIP itu (VIP ka?) sebut 'artis pungut' :(


21 Jul 2010

Promo "Dance" Da Prinz

Setelah kita disajikan dengan lagu-lagu berentak slow dan mellow dari kumpulan ini, kini muncul single terbaru mereka yang berirama segar dan rancak berjudul "Dance". Lagu-lagu sebegini, yang seiringan dengan imej dan penampilan kumpulan ini, sememangnya dinanti-nantikan dari mereka. So...are you ready?!


Besides the new single 'Dance', Da Prinz is currently doing an interesting project with one popular producer in KL. The group is in the process of being 'mould' (probabaly fine tuning here and there in terms of concept, image etc). Once the 'moulding' process over we will highly likely presented with a group resembling a K-Pop band boy (K is for Korea ok...bukan Keningau...jan silap). A brand new single produced by Mr.PP (Mr. Popular Producer)will follow suit, it is tentatively scheduled to be released by end of this year.

Wow interesting, hopefully everything will turn out to be as planned....am waiting here for the big moment in full anticipation.

19 Jul 2010

UFO di KK?

KOTA KINABALU: “Ketika berada dalam dewan, tiba-tiba seorang wanita menjerit melihat suatu objek mirip piring terbang di langit berhampiran pusat peranginan itu.

“Lalu kami keluar untuk mengesahkan dakwaannya dan apa yang saya lihat ia memang satu objek berbentuk bulat dan berwarna biru sedang terapung, tetapi selepas beberapa saat kemudian ia bertukar menjadi warna hijau,” kata seorang tetamu Tuaran Beach Resort, Jemas Dungil, 27.

Suasana di pusat peranginan ketika itu gempar apabila satu objek asing seakan-akan piring terbang (UFO) muncul di ruang udara berhampiran pantai peranginan Tuaran di sini, petang kelmarin...selanjutnya.

Ni kunun UFO yg durang nampak di Tuaran Beach Resort kemarin..

'Goodbye'...

Lagu Melayu berjudul 'Goodbye' dendangan penyanyi dari Sabah yang bersuara paling lunak, merdu dan manja...alamak terlebih puji sudah!



Baru sneak peek ja tu belum part tarik suara lagi, tapi jangan silap she's not saying goodbye yet...puhhleesss dia bilang, sebab ada video dan lagu best seterusnya menyusul..berjudul "Bersama Kita", dari OST drama "K.I.T.A"

Promo MTV Karaoke Esther A.

Mari kita jenguk-jenguk MTV Karaoke si Esther A. yang sudah pun berada di pasaran sejak Mei lepas...menarik sya bilang ko..

video


So apa lagi..dijemput berlari ke kedai-kedai kaset yang berhampiran untuk mendapatkannya selagi stok masih ada (entah masih adakah lagi kedai-kedai kaset atau semua sudah bungkus?)

The Real Face..?

So the much awaited documentary "The Real Face of Jesus?" (with question mark) was finally premiered on History Channel last night (long after it was shown in US on 30th March). It's a two hours documentary but only the last ten minutes or so they expose the face, the rest of it filled with intense debates on the authenticity of the highly controversial "The Shroud of Turin". Melentok-lentok kepala profesor ni mengantuk menunggu pendedahan wajah at the end of the docu. There were some attempts before to construct a face from the shroud, but what makes this one more interesting is the claim by the graphic artists and scientists themselves (who involved in this project) that thay've made the most stunning realistic 3D potrait of the image on the shroud, using cutting edge technology of course, itu yang profesor tidak sabar-sabar mo tinguk tu.

OK let's not focus much on the outcome as one comentator said "it doesn't matter how he looked like...it's what he did really count!"...apa yang profesor cuba tekankan dalam dua video berikut ialah teknik pemilihan muzik latar yang sesuai untuk video kita dan bagaimana muzik latar itu boleh mempengaruhi kenaikan bulu roma di badan kita :=)...mari kita perhatikan.

Video 1



Excellent video indeed...tapi pemilihan muzik kurang menarik. Apapun profesor bagi markah 80/100 ja.

Video 2



Hah yang ni cantik, walaupun video skijap ja tapi pemilihan muzik latar cukup bijak bistari, cukup dramatik dan menyentuh perasaan maka dengan itu profesor bagi markah 92/100

...no doubt many people all around the world were deeeeeeply moved watching those videos...walaupun penuh kontrovesi..

16 Jul 2010

Linda Nanuwil - Biarkan


Setelah dikira mengguna calculator seramai tiga juta pendengar setia telah meminta lagu ini. Maka dengan itu terimalah single terbaru dari Linda Nanuwil yang berjudul Biarkan

(versi, asalkan boleh dengar atau versi curious mo dengar...hehe)







Wah, kali ini dengan susunan muzik slow rock dan lirik pula seperti berkaitan dengan peristiwa sedih yang menimpa keluarga beliau dua tahun lalu.

13 Jul 2010

R & R - Promo medley

Ya hiburan sensasi di radio online no.1...bukan setakat di Sabah tapi di seluruh alam maya diteruskan lagi dengan menampilkan dua orang penyanyi cilik tempatan R & R, Reduce dan Recycle...oops silap..Ryan dan Richard..dengan lagu mereka Jatuh Cinta dan Jalan Jalan. Selamat berhibur...hanya di...di mana? Di mana lagi kalau bukan di dbosfm..."Bukan Calang-Calang". (Ko sanggup bragging macam ni? *LOL*)

video


Nanti ja sya upload cover KTV ni..blum scan lagi

Bye bye World Cup

Habis sudah World Cup...saya rasa one word yang sinonim dengan WC this year ialah 'vuvuzela'..hehe. Kepada penyokong-penyokong Belanda tu, apa boleh buat..takziah! Adakah patut tiga kali pi grand final, tiga kali juga lingkup..sigh..terpaksa lagi tunggu empat tahun akan datang..so near yet so far away to the Dutch team. Kepada Spain supporters tahniah..ndak sia-sia durang tampilkan pemain-pemain kacak kan...sumandak-sumandak bilanglah (teda pemain kulit hitam pula durang ni..motif?).

Sebagai kenangan manis WC mari kita berhibur dengan lagu ni, judul dia "Waving Flag" by K'naan (tu dia penyanyi ndak popular pun timbul, trus famous..penangan WC lah katakan). Ada bilang lagu ni official song WC...jadi Waka Waka tu lagu apa? Lagu Hari Kebangsaan Malaysia? How I wish. Yang pasti Waving Flag..best siot dan tidak kurang popularnya selepas Waka Waka.



And of course Waka Waka (I lost count on the number of times I watch this video)



..next time is for Brazil! Can you imagine the WC atmosphere in Brazil, well known for it street parties..probably twice as electrifying than in South Africa.

7 Jul 2010

Ariez - Jika Benar

Video klip lagu Jika Benar oleh band tempatan Sabah The Ariez.



Bestnya lagu ni (walaupun arrangement yang awal-awal tu ada iras-iras lagu Mungkin Nanti - Peter Pan..:=)). A commendable made in Sabah video too (walaupun lead singer macam kekok time nyanyi dalam studio..oops). Kualiti mixing lagu-lagu durang ni pun sedap didengar, hasil rakaman Apple Studio Asia City KK...err...no telefon 088-266001(oops..hehe), kalau nda silap atas tu kedai Dua Ringgit. Macam best-best ja lagu-lagu durang ni...mo pi Apple Studio lah macam ni cari CD durang (ada jual di sana).

Mo cari Facebook durang taip ja 'The Ariez' dalam ruang search...jumpa la nanti tu.

6 Jul 2010

Album Sindey Obren

Album yang menampilkan lagu-lagu dalam tiga bahasa (Dusun, Murut dan Melayu) ini memuatkan lima trek kesemuanya iaitu Laangku, Cinta Datang Lagi, Nakatibusu, Unduk Ngadau dan Potulido Daa Ralan Nu. Album ini didatangkan dalam 2 format, VCD (MTV karaoke) dan CD audio (2 dalam 1).



Selain lagu Laangku dan Nakatibusu yang sudah ditampilkan di blog ini, lagu-lagu lain yang memikat pendengaran saya ialah Unduk Ngadau dan Cinta Datang Lagi...let's take a sneak peek :-)

video

5 Jul 2010

KTV 'Tanak Kampung'

Mari kita cubuk-cubuk sikit KTV lagu Tanak Kampung...sikit aja yerr! Jan kepunan..:)

video


Fulamak itu pula model Tanak Kampung...caya lah!

2 Jul 2010

UMS KK-FM

Sebuah lagi stesen radio dilancarkan khas untuk penduduk-penduduk Kota Kinabalu dan kawasan sekitarnya. Stesen radio kali ini dikendalikan oleh kampus UMS dan dinamakan KK-FM. Selain daripada staff dan pelajar-pelajar komunikasi, khabarnya Felix Agus juga bakal menjadi salah seorang DJ stesen radio ini :=).



Harap-haraplah pelajar-pelajar yang jadi DJ tu tidak memainkan lagu-lagu MP3 yang di download secara haram atau dirakam dari internet...kekekek...maklumlahkan sekarang ni sumber utama lagu kebanyakannya dari internet. "Ah..apa susah-susah mo beli...cari ja di internet, berlambak tu..downlod ja..kalau nda pun rakam ja pakai software *tooot*" demikianlah suara-suara beberapa mahasiswa..pelajar-pelajar poly yang celik internet yang selalu saya dengar..oops!

P/s: tadi check ni frekuensi 91.1 macam tiada pula.