19 Jan 2010

Jimmy Palikat - Tanak Kampung

Tanak Kampung - Jimmy Palikat









Odoi dogo! silap! te-kasi main pula lagu Resort Burung Garuda (by Lotter's father Petrus Edwin Edin)...siou..maklumlah DJ masih paning-paning gara-gara terlampau ber-Moonshyne..kekek. Patutpun lain-lain suara si Jimmy.


Nah...hiti nopo nga...lagu sebenar!









Walaupun lagu dia rancak, sian juga aku dengar lirik or pengakuan tanak kampung ni...uhukk...uhukk!

Siapa ada lagu "Yoku Dusun Bandar"? sila email sama DJ Langat dengan segera.

31 comments:

Anonymous said...

Boss...boleh download ka ni lagu..siok o ni lagu...bikin kesian...hahaha

Selipar Jepong said...

Oi napa tu saparuh ja :( .... kopirait punya pasal la kan... ba bagi yang part chorus ja la hehe...

dBOS-fm said...

Yg ni sya upload full tu topinai! Mungkin connection nda brapa smooth atau ada gangguan d host server saya (antara dua ni lah). Sbb sya sendiri pun kadang2 experience mcm tu juga...tu lagu stuck halfway tiba2 tus melumpat ke penghujung kan.

butod said...

anak angkol anak aunty putih melepak ..sekali pandang bikin iman bergoncang kihaaaa siuk juga lagu bapa si lotter . Aramaitee..
ku sedar ku hanyut ke laut ..hahaha

Si Jimmy punya lagu punya rentak pun aramaitee siuk untuk dibawa di peginuman .. hahaha mamaluk tumpung

dBOS-fm said...

Yg ni part sya suka "...Natural beauty punya pukulan...! *LOL*

Anonymous said...

baa d mana mau dpt ni lagu2 ni..dua2 buli tahan..ada kuar mn2 cd ka??

dBOS-fm said...

Belum ada jual lagi kali..yg ni baru promo

Anonymous said...

Bagus ni lagu tanak kampung..bule dapat ka ni d semenanjung ?

dBOS-fm said...

entah laitu mo kena tanya dulu c Jimmy

Anonymous said...

bos..mummy saya suka betul ni lagu resort burung garuda sama tanak kampung..tp dimana saya buli dapat ni lagu??sudah ada di pasaran ka?

dBOS-fm said...

Belum ada d pasaran lagi. Album baru c Jimmy besar kemungkinan keluar dlm bulan April (mo target kaamatan) Resort Burung garuda tu ndak pasti pula...

Audrey said...

banyak orang nyanyi ni lagu...popular da....

Anonymous said...

buli download kaini?

jboy! said...

DJ, ada link ka utk download tu lagu resort burung garuda tuu?
sy mau oooo! hahaha...
siok bah didengar!

Anonymous said...

dj! d mana sy blh download tu lagu resort burung garuda tu?
sy mau oo tu lagu...

melayang said...

kopisanangan!! mana mw download ni lagu tanak kampung, lw ble c masuk lirik skali sambil dgr ble nyanyi2

dBOS-fm said...

Lirik ada di sini http://dbos-fm.blogspot.com/2010/03/lirik-tanak-kampung.html

Downlod tu sedang d usahakan tapi berbayar punya amacam buli :)

melayang said...

ala mw bayar ka member2 hu2, kta cuba usahakan la dulu, versi melayu pun ada, mantap

taty_lanz said...
This comment has been removed by the author.
hgp said...

hulamak~ mmg sadis lah tp in terms of just the lagu itself... mmg mantap! i mean- obuli tomod ti lagu~

p/s: yoku nga tanak kampung be ti.. kuroyon pondoh lah kio tp inilah asal usul yoku~ :)

Tamparuli Admin said...

Lagu Bapa si Lotter ka ni...

birds inanam said...

lawalah!.. sya memang sokong org sabah.. sabah tatap!!

birds inanam said...

saya mimang sukung urang sabah!!! sabah tatap!!

birds inanam said...

ini barulah orng sabah!!! sepa bilang kita urang tidak buli.?... sabah tatap!!

EINNY said...

d mana sya mau download lagu rufina-oiIna & tondu unduk ngadau -donna masida

Anonymous said...

Yg lagu bapa c lotter ada versi melayu 2 kn??

mika said...

ADA...akan datang

Anonymous said...

sya maw lagu kadazan yg sedih2 bha ..ble ka?

Shahlan said...

gaman nie lagu buli download ka? syiok owh....

Anonymous said...

kalau ada IDM(Internet downloader manager) boleh saja 2 kalau mw download d sini.

d beaufort said...

mana bh lagu yg resort burung garuda pnya link download..tda jmpa pun d google...lagu si petrus edwin tu..