3 Feb 2009

Lagu Bajau

Kalau kita sudah minat sangat dengan muzik, tidak kisah lah lagu dalam bahasa apa juga pun...kalau rhythm dan muzik lagu tersebut kena di hati, gerenti tetap dinyanyi (humming):-). Macam lagu bajau berikut.

Leleng - Ingin Ta Kau




Dan bercakap pasal lagu Bajau, lagu yang satu ni berjudul "Seliu" (tidak pasti pula maknanya but I believe it has nothing to do with terseliuh tangan) memang sudah lama saya siul-siul walaupun ndak berapa faham maksud dia. It is one of the popular Bajau songs. Ngam betul kalau buat versi R & B :-). The one below is performed by The Kidz (with Black as the vocalist...I think)



Macam ada iras-iras suara Tevin Campbell pula. Kalaulah dia boleh bawa lagu Tevin Campbell macam yang di bawah ni (Tell Me What You Want Me To Do), sah-sah saya gelar dia Tevin Campbell Sabah...haha!


3 comments:

azirulgcarl said...

wow..lagu si ridah tu popular juga oh..

Ridah - Mungkin --->> 1415

haha...sy yang balik2 dengar tu...hahaha...

sbab cousin sy kan.. :P

dBOS-fm said...

Hahaha...ya kah? Bah kasi naik carta lagi. Versi baru tu yang best.

azirulgcarl said...

ok ba kalau ko...ejejejje