1 Feb 2011

'Fauzi Nawawi' Sabah Rayu Undian

Ko sanggup mengaku yang wajah ko seiras seleberiti-seleberiti tertentu *LOL* (that's the last thing I would do). Nampak gaya begitulah yang dilakukan oleh peserta-peserta rancangan realiti di TV1 "Tiada Lama, Tiada Baru - Satu-Satunya". Salah seorang dari peserta tersebut ialah Julius Jaibin dari Kota Marudu (nah kampung siapa ni?).

Menurut beliau wajahnya iras-iras...ehemm...Fauzi Nawawi!


Seiras nggak? (mesti golpren pun dia cari yang iras-iras Lydiawati ni kan...hehe)

Setakat ni saya cuma berpeluang menonton episod pertama rancangan ini (just curious to find out what it's all about). Saya kabur-kabur sikit matlamat sebenar rancangan ni terutama kategori 'Muka Iras Artis'. Aspek mana yang cuba ditonjolkan, wajah seiras atau bakat nyanyian? Any future for this look-alike contestants? What if they can't sing or can't act. Peserta untuk kategori nyanyian pula dikehendaki menyanyi lagu-lagu artis mentor untuk minggu berkenaan (ada baiknya jika peserta diberi kelonggaran menyanyi lagu artis lain). Masa episod pertama tu Jeffrey Din jadi mentor, so lagu-lagu Jeffry Din (yang kurang mencabar dari segi vokal) saja yang dinyanyikan. Saya tidak nampak cabaran sepenuhnya diberikan untuk peserta-peserta. Mungkin satu risiko juara rancangan ini ialah bakal di 'cop' sebagai artis klon, tiada identiti sendiri...etc. Tapi dari segi hiburan ringan memang tidak dinafikan mencapai matlamat menghibur penonton....pasti tergelak tengok tu 'muka iras artis' :=)

2 comments:

azrul said...

wahhhahaha... ada juga daerah kota marudu tercinta masuk TLTBSS pula. nda sangkaaa ni.

tapi sy x kenal.

pesanan saya kepada semua manusia didunia ini supaya jgn lupa undi beliau.

ok??

mampu???

swity said...

heheh ...ada jg la iras2 skit kan..hehe..