1 Dec 2005

Felix....Another Great Song!

Tidak hairanlah bila ada permintaan untuk lagu Felix ini dimainkann di sini. Lagu tersebut memang menarik. Saya suka susunan musiknya yang ringkas tapi ada ciri-ciri universal (Felix Universe! Hehe) tanpa bunyi dentuman dram, hanya iringan keyboard dan petikan gitar. Irama dan musiknya yang sentimental melayangkan imaginasi kita ke suasana pub/lounge yang hanya dipancari kerlipan disco ball di mana lagu ini sedang dipersembahkan, dan dalam samar-samar kelihatan beberapa pasangan sedang menari irama slow dance..….Waaachoiii!!.....before you go any further….check out the song on Track 28…enjoy!!

6 comments:

Zirbad said...

ya.. memang *sioook dangar tu laguu... pasal kombinasi keyboard dan guitar, mungkin masih dalam *budget control* time tu, i think, tapi "satu kekurangan menjadi satu kekuatan"...

mpkay said...

Wowwww....ada suda ni lagu si Felix...Thanks dbos..my fave ni:)...

dBOSfm said...

Cakap pasal budget control, I wonder if u've seen cover album durang ni,tersenyum dalam simpati aku nampak. Tapi saya rasa besar kemungkinan sudah balik modal budget durang memandangkan sya dengar agak laris juga album sale sejak c felix famous. I strongly suggest durang "re-package" album ni tambah 1, 2 lagu buat n dalam bentuk CD etc....

Mpkay...it's my pleasure!

Rhinos said...

Felix did something that sabahans like , about the song , for me is "A" rating becaurse the song can bring such imagination........well done to Felix.

Zirbad said...

"seen cover album" ...
ya dbos, especially just baju singlet, kan..tapi tu la rezeki, untung sabut-timbul untung batu-tenggelam...

"durang balik modal"...
sia rasa bukan ja balik modal tapi untung lebih 200% ni, tingu la macam mana DEAL diurang dengan Francis Landong... Francis Landong?... ikut untung juga...

"re-package" album>...
i agree, makin laku tu dengan gambar yg lebih menarik dan cun dan sedikit souvenir ka, kata-kata PUJANGGA Felix...... i think kaset ja bah diurang produced kan, why not CD juga... Senyum lebar c stanley ... hehe... sia sabagi peminat untung Happy ja la... inda juga kaya, ha ha!

dBOSfm said...

Yupp it deserves "A" rating...hope he performs this song more often on stage..

I think the deal with Francis L is something like "cash n carry". P & C is under Bontugon Sinding 2004 (n not under Francs L studio)...so FL doesn't deserve any royalty/untung..