18 Mar 2007

Konsert 1 AF5

I'm impress with the new stage setting. Gone is the circle shape at the background instead it features more rectangulars with clean lines design. Looks very tidy, spacious and futiristic.Tapi yang tak bestnya kemunculan bagasi tidak dapat dilakukan dengan penuh suspen seperti musim-musim sudah. Nampak gaya kali ini bagasi seolah-olah diangkut secara kasar dari bawah dan macam dicampakkan saja di atas pentas...sungguh tak suspen!
Ka Ching by Candy

Mmmm...let me see...masuk opening line ada gelabah sikit. Except for a few notes during the opening verse the rest of her pitching are well in tune (at least better jika dibandingkan dengan kebanyakkan pelajar lain). Nice vocal tone...ada weight (looking forward for 'big' ballad songs from her). Nice vocal control as well. Kordinasi pergerakan agak kemas. Ekspresi muka berpatutan. Pakaian not bad (agak bertepatan dengan konsep lagu). Tapi dandanan rambut not to my taste. Lastly...kena setujulah dengan pendapat 'Janda Exclusive Malaya' tu a.k.a Ogy...yg sebutan perlu banyak kena perbaiki!

Noni - Tak Ada Logika

Hmmm...macam mana mau komen persembahan si Noni ni. Kalau dengar betul-betul, pitching dia hampir 50% terpelanting ke sana sini. Dia ni seolah-olah tak kisah sangat mau jaga pitching....macam main hentam keromo saja goyang-goyang badan sambil teriak-teriak menyanyi (as if she's doing it unconciously.....pergerakan tiada hala tuju Ogy bilang...hehe!). Setuju tu memang setuju dengan pendapat Fauziah Latiff dan Hattan yang suara beliau terjejas sebab bawa lagu susah sambil menari-nari. Tapi kalau lagu tu rancak tak semestinya kita bergoyang dari awal sampai akhir, kena juga buat calculation bila masa sesuai bergerak dan berhenti (calculative movement in rythm with your breathing). Tapi tengoklah nanti macam mana persembahan dia ni di minggu-minggu akan datang terutama bila menyampaikan lagu sentimental. Well who cares about 'logika' (pitching) yang penting lincah, sexy dan seductive! And she looks gorgeous too!

Farha

Kelakar jugakan dia teriak nama si Felix. Bagus-bagus orang bertapuk (motif?) dan siapakah gerangan sumandak di kiri dan kanan itu?...hehehe!

Ebi

Pitching dia kira ok juga tapi suara kurang power dan sebutan kurang jelas. Macam malas buka mulut mau sebut perkataan...hmmm. Tengoklah nanti kalau dia dapat lagu Poco Poco.

2 comments:

scias said...

good idea...bagi si ebi lagu poco2 hahahaha

terlalu ramai pelajar..susah mo fokus..yg tersingkir pun saya nyaris2 lupa nama dia. saya harap2 ada 2 penyingkiran (selain zana) pd mlm tu..sbb serabut sangat

next week harap2 ada 2 lagi penyingkiran..supaya kita back to square again - 12 pelajar! kalo boleh..singkirkan saja aswad dan fatin hehehe

dBOSfm said...

Pd pndapat syakan mungkin astro plan mau singkir 2 plajar sekligus untuk konsert 1 dan 2 supaya jumlah plajar jadi 12 saja. masuk konsert 3 baru back to normal...one student each week,