17 Nov 2008

Majalah 'Gergitan'

Ada yang sudah beli/baca ni majalah kah? Saya terserempak ni poster di Medan Seni Wisma Budaya. Malangnya satu-satunya kedai yang menjual tutup hari tu (Sabtu). Kalau tidak silap this is the first humor magazine of its kind here (si Langkawit punya dulu is a collection of his works)

3 comments:

Anonymous said...

majalah ni sudah 3 bulan barangkali di pasaran pasal itu hari siurang buat promo di Gaya Street di gerai kartunis/lukisan ada jual ini majalah oleh dorang si kenon, raphael, cousin aku pun ada juga!

konsep dorang macam itu majalah gila-gila la..

aku rasa usaha baik untuk terbitan tempatan...cuma bahasa yg digunakan kadang2 masih ada yg janggal sebutan dia contoh: Gergitan = gerigitan..??? aku rasa lah!?

Ading

dBOSfm said...

Keluaran pertama bulan September....so masuk 2 bulan sudah

Sukad35 said...

Memang perkataan asalnya ialah gerigitan tapi di sengajakan di ubah kepada Gergitan untuk memberi ump! dan itu sebenarnya nama khas majalah tersebut.