19 Apr 2011

Rakaman Berkualiti Diperlukan

ERA.Fm KK bilang lagu-lagu tempatan (Sabah) yang dihantar kepada durang kebanyakannya sedap, tapi kualiti rakaman tidak mencapai piawaian durang..hehe (kan apa pakcik bilang).



So kalau mo tau lagu-lagu tempatan Sabah (lagu dalam bahasa Melayu dan Inggeris) yang rakaman betul-betul memenuhi industry standard bolehlah kali ikuti rancangan carta durang ni. Syabas juga kepada The Ariez sebab lagu durang berjaya diputar di ERA KL, memang I'm impressed with their CD quality ni (sah menepati industry standard :=)).



************************************************


Nera - Engkau Lebih Tahu

Buat pertama kalinya selepas (Konsert Top 12 AF9), saya memberanikan diri menonton balik persembahan si Nera ni. Sebelum key lagu berubah naik sikit (minit 1:38) nyanyian dia memang ok, cuma ppenyanyi-penyanyi latar (were those Miza, Lena and Amir?) yang kedengaran sumbang sikit (kurang latihan mungkin). Namun lepas minit 1:38tidak dinafikan segalanya haru biru :(



*************************************************


Song/video on Royal Romance

One of the songs/music videos dedicated to the royal couple (Kate & Will) who will tie the knot on this coming 29th April (ada siapa-siapa kena jemput? ;=)). This music video is fast gaining popularity (walaupun ndak berapa best..;=)).

Called Royal Romance, it's performed by Scotland's all male acapella group. The video was filmed and recorded by students in the town where Kate met Wills (di St. Andrews lah kali tu kan).

2 comments:

azrul said...

boss.. sy pun tidak berani tgk c nera nyanyi lagu itueew oh....

adouiiii... tapi kena beranikan diri tgk kan... haah

dBOS-fm said...

Hidup perlu ada keberanian..kekekek