9 Mar 2009

Ku Mahu Jadi Penyanyi

Nampak gaya AF7 telah memilih pelajar-pelajar yang bakal memasuki akademi musim ini. Dari 20 semi-finalists hanya 14 orang sahaja yang menerima tiket masuk ke akademi. Bagi saya cukup lah tu, tidak perlu lah buat kejutan memasukkan lagi seorang pelajar. Kepada mereka yang berjaya tu tahniah dan kepada yang belum ada rezeki tu termasuk AB, Cabby dan Faezah cuba lagi di musim akan datang.

Dan untuk mereka yang belum ada rezeki dalam bidang seni ni terimalah lagu di bawah ini, dituju khas buat mereka yang belum kesampaian menjadi penyanyi popular terutama yang sering menghadiri ujibakat-ujibakat, tidak kiralah ujibakat AF (musim 2 hingga 7), OIAM..etc. (hehe). With the message "keep on trying"

Ku Mahu Jadi Penyanyi - Boy Desparado (Jamming version, live recording :-))



Ku coba berkali-kali
Membuktikan bakat semulajadi
sini sana menampilkan diri
ada yang puji ada juga mengeji

#
Akademi Fantasia...bermusim-musim ku cuba
Satu Dalam Sejuta...berjuta kali kecewa (merana)

oh..oh..oh..oh
Oh NO!

Korus:
Ku mahu jadi penyanyi
Itu saja yang ku impi-impikan (fikir-fikirkan)
Ku mahu jadi penyanyi
tapi masih...tak kesampaian
(Tak cuba..tak tahu...tak cuba..tak tahu)

Bangun pagi berangan kannya
balik tidur terangan lagi
Belajar separuh gila
tiada lain..itu saja yang difikirkan

Realiti Mystarz...ku tak terdaya lagi
Idola Malaysia...ku idola kecundang

oh..oh..oh..oh
Oh NO!

(ulang korus)

Muzik

Ulang # & Korus

Bakal dimuatkan dalam album berjodol "Aku Pun Mo Nyanyi Juga!" *LOL*

2 comments:

azirulgcarl said...

waduh....mcm2 dah lagu da ada ni..hehehe

dBOS-fm said...

sesuailah kan dengan musim2 rancangan bakat realiti skng ni