8 Jan 2009

Jiaja - Kura Kura

Dari hari pertama sampailah sekarang bila saya dengar ini lagu, macam susah mau tahan senyuman saya. Macam mau sampai telinga tu lerekan senyuman. Jadi bolehlah saya cakap lagu ini... begitu amusing and entertaining. Mengkali kalau kena putar di US boleh challenge juga lagu I'm Yours (Jason Mraz) kalau tidakpun lagu Don't Worry Be Happy (lupa pula nama penyanyi). Muncul saja part brass instrument dalam lagu ni (was that trombone? trumpet? bugle or trumpet?...nda dapat cam pula) macam mau terketawa lagi. Walaupun macam bunyi tiupan budak sekolah yang baru belajar tapi tetap in-tune...hehe. Terbayang pula saya peniup dia ni macam baring-baring malas atas hammock...hehe. Great song...very laid back. Check it out on Playlist_1


Kura Kura - Jiaja

Ada dua ekor kura kura berenang di dalam air
satu berenang pigi sana satu datang pigi tempat aku
aku mau ambil dia terus kasi masuk dia punya kepala
tangan dan kaki dan juga ekor dia pun terus masuk rumah

#
Kura kura...pura pura malu
Kura kura...pura pura malu
(sama aku...sama aku...oh yeah)

Aku ketuk dia punya rumah dia nda mau keluar
aku bilang jangan malu kau bukan telanjang disitu...oh yeah

(ulang #)

(Muzik)


Aku simpan balik dia di dalam air dia terus keluar
Dia berenang jauh-jauh mungkin pigi tempat kawan dia
aku nda tau apa dorang bilang tapi dia datang balik
aku tinguk muka dia macam dia senyum sama aku

(ulang #)

5 comments:

SciaS said...

Mana lagunya?
ada link di sini ka dB?

You've renovated ur house bah..jadik masih 'kabur-kabur' ni hehehe

dBOS-fm said...

di radioblog. Ko klik Playlist_1 dan cari ja Jiaja - KuraKura dalam senarai. Senarai lagu d susun mengikut abjad..Happy Listening

Saya plan mo tukar lagi ni template ni...

Jazrael said...

Haha.... best ni lagu. Kura - kura.... hari tu kawan record di telipon trus pasal di intercom office ha ha punya funny sia bilang kau. Nasib boss teda. Kalau tidak kena ketuk kepala sudah.

Nurlina Amalina Awang Kalong said...

tq for the lyric..kiut baa..senyum saja ni dengar.. :D

Roselyn said...

dgr di sini:
http://www.imeem.com/dexterd/music/-l9w0HFK/jiaja-jiaja-kurakuramp3/